Sulmi i parë ndaj Rusisë me armë amerikane!

Të shtunën, më 1 qershor 2024, Ukraina përdori raketat amerikane të lëshuara nga sistemi i raketave M142 HIMARS për herë të parë që nga fillimi i luftës.

Pamjet tregojnë lëshimin e të paktën tetë raketave M142 HIMARS në caqet në jug të Volchansk.

Shpërthime u panë dhe u dëgjuan mbi qytetin rus të Belgorodit.

Sulmi erdhi rreth 24 orë pasi SHBA autorizoi përdorimin e armëve të furnizuara nga SHBA kundër objektivave ruse brenda territorit të Rusisë.

Sulmi ishte një sulm i kombinuar, katër raketa M31A1 HE dhe katër raketa grumbulluese M30A1. Intervali i lëshimit midis tetë raketave ishte dy minuta .