Të gjuash ‘shejtanin’ me çadër

Një haxhi që bëri pelegrinazhin në Mekë, humbi kontrollin gjatë gjuajtjes me gurë të ‘shejtanit’ në Xhemarat. Ai e qëlloi ‘shejtanin’ me çadrën e tij.

Miliona pelegrinë nga e gjithë bota erdhën në Mekë të Arabisë Saudite.

Pas përfundimit të ritualit të ngjitjes në malin Arafat, pelegrinët i kaluan ditët e para të festës në Mina dhe më pas shkuan në Xhemarat, vendi ku u vra me gurë ‘shejtani’.

Këtu pelegrinët nisin gjuajtjen me gurë të ‘shejtanit’.

Ndërkohë, një pelegrin humbi mendjen teksa ‘shejtanin’ po e gjuante me gurë.