“Të vrasim Dragoin!”/ Ambasada e Ukrainës në Vatikan i përgjigjet Papës: A ka folur ndonjëherë dikush për negociata me Hitlerin?

Pope Francis delivers his speech at the presidential palace in Tirana, September 21, 2014. The pope is on a one-day pastoral visit to Albania. REUTERS/Ciro Fusco/Pool (ALBANIA - Tags: RELIGION POLITICS)

Ambasada e Ukrainës në Vatikan i është përgjigjur deklaratave të Papa Françeskut , i cili në një intervistë theksoi urgjencën e një negociate dhe rekomandoi që vendi “të ngrejë një flamur të bardhë”.

Ambasada e Ukrainës, në përgjigje të kësaj, deklaroi ndër të tjera se që të arrihet paqja, është njësoj si të bëhej negociatë me Hitlerin.

“Është shumë e rëndësishme të silleni me konsistencë. Kur i referohemi Luftës së Tretë Botërore, që po jetojmë tani, duhet të na jepet një mësim: në atë kohë, a kishte dikush që fliste për negociata paqeje me Adolf Hitlerin dhe një flamur të bardhë për ta kënaqur atë? Mësimi është vetëm një: nëse duam që lufta të përfundojë, ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi për të vrarë Dragoin!”, thuhet në reagim.