Turqët shkatërruan universitetet shqiptare/ Diplomati flet për historinë para pushtimit osman – ja si u dëmtuan shqiptarët!

Avni Spahiu, diplomat dhe gazetar në një emision në të cilën ka qenë i ftuar ka folur në lidhje me dëmet që pushtimi osman ka bërë për shqiptarët.

Një nga dëmet që ai përmend janë universitetet shqiptare.

Spahu përmend që gjuha shqipe ka qenë e anatomuar nga otomanër dhe kjo ka qenë gjatë gjith kohës.

Ai përmend dy universitete para pushtimit turk, në kohën kur univeristet më të vjetra në evropë janë themeluar.

“Shqiptarët nuk kanë pasurtë drejtë të botojnë libra në gjuhën shqipe, gjuha shqipe ka qenë e anatomuar nga otomanët, dhe kjo ka qenë gjatë gjith kohës. Ne mund të themi për hir të marrdhënieve që kemi se otomanët kanë qenë çlirimtarë dhe gjëra të tjera por kjo është kundër historike. P.sh para pushtimit turk kemi pasur dy universitete, një në Durrës dhe një në Shkodër”, shprehet Spahiu.