Vjen në shqip David Harrison, në sfond të librit shpaloset figura e Moisiut, Faraonit dhe Elias

Përkthyesja Mevi Rafuna së fundmi ka sjellë përkthimin e librit “Vëllazëria hermetike e Egjiptit dhe masoneria në Shqipërinë e jugut në fillim të shekullit XX”, të autorit David Harrison, përcjell KultPlus.

Libri është botuar nga shtëpia botuese “Jakup Ceraja” në Prishtinë.

Sipas përkthyeses, përveç një karakteri biblik dhe historik, libri përmban në sfond figurën e Moisiut, atë të Faraonit dhe të Elias. Ndërsa, në fund të këtij libri, ajo ka bashkëngjitur edhe një artikull që flet për Masonerinë në Shqipërinë e Jugut në fillim të shek. XX.

Më poshtë gjeni postimin e saj të plotë:

Duke e lexuar këtë libër të autorit Dr. David Harrison më shkoi ndërmend ta përkthej në gjuhën shqipe.

Për t’i dhënë lexuesit shqiptar dhe atyre të cilët janë të interesuar për dijen e lashtë mistike, një dritare sado të vogël në rrugëtimin drejt dijes…

Përveç një karakteri biblik dhe historik libri përmban në sfond figurën e Moisiut, atë të Faraonit dhe të Elias.

Në fund këtij libri ia bashkangjita edhe një artikull që flet për Masonerinë në Shqipërinë e Jugut në fillim të shek. XX.

Një listë e lozhave që jepen në këtë artikull duhet se patën ndikim në Kongresin e Manastirit dhe Pavarësinë e Shqipërisë.

Uroj që ky libër sado pak të jetë kontribues dhe frymëzues…

Faleminderit shumë Alfred Beka dhe Shtëpisë Botuese ‘’Jakup Ceraja’’. / KultPlus.com