Vuçiç: Gjermania po bën një fushatë “brutale” për anëtarësimin e Kosovës në KiE

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha se situata në lidhje me pranimin e Kosovës në Këshillin e Evropës (KE) është e paqartë, por shtoi Gjermania po bën një “fushatë brutale” për anëtarësimin e saj në këtë organizatë.

“Ata do t’i kenë në mes të 29 deri 33 vota, dhe 31 është shumica që u nevojitet, kështu që gjithçka ndodhet në teh”, tha Vuçiq gjatë një turneu në kantierin e ndërtimit EXPO 2027 në periferi të Beogradit.

“Serbia do të vazhdojë të luftojë, por nuk mund të përballemi me Gjermaninë, Francën dhe të tjerët”, tha ai.

“Ata po përdorin truke të ndryshme, edhe kur është fjala për themelimin e Asociacionit të Komunave me shumicë Serbe”, shtoi Vuçiq.

Vucic ka folur edhe per ceshtjen e dinarit duke thene se Kosova nuk po lejon lincesimin as të bankës shtetërore serbe “Kursimoren e Postës së Serbisë” dhe as të ndonjë banke private, ka thënë Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç.

“Ne po ju themi, s’po doni Poshtanska Bankën, e cila është aty që nga 1910, nuk e bëjnë sepse eshte në pronësi të shtetit serb; edhe Evropa u thotë që kanë të drejtë për këtë. Pa problem, u themi ne, gjejmë një bankë private. Ata na thonë, jo as bankë private, nuk ua licensojmë”, ka thënë Vuçiç.