Vullnetarët rusë që luftojnë përkrah ukrainasve, pretendojnë se kanë marrë nën kontroll një vendbanim në Rusi

Vullnetarët rusë që luftojnë përkrah ukrainasve, pretendojnë se kanë arritur të marrin nën kontroll një vendbanim rus në Gorkovskii në rajonin rus Belgorod.

“Bashkëpunim i shkëlqyer mes Forcave Çlirimtare Ruse dhe vullnetarëve të Ichekri”, thuhet në kumtesën e tyre.

Ata kanë shtuar se kanë një mesazh për propagandistët e Vladimir Putinit. Duke publikuar një video nga ajri, shihet sesi vullnetarët rusë të këtyre njësive ngritin flamurin pranë objektit ku ishte edhe flamuri rus, të cilin e shqyejnë.

Këto njësi prej më shumë se një javë janë duke luftuar kundër forcave ruse të Vladimir Putinit përgjatë kufirit Rusi-Ukrainë, ku madje janë përdorur edhe armë të rënda.

Vullnetarët rusë tani pretendojnë se kanë nën kontroll një vendbanim rus në Gorkovskii të Belgorodit, ku edhe më parë kishin kryer sulme.