Zuckerberg: Kompanitë teknologjike po përpiqen të krijojnë Zotin

Shefi i Metas, Mark Zuckerberg, ka paralajmëruar se kompanitë teknologjike po përpiqen të krijojnë Zotin, duke kritikuar se ata po përpiqen të krijojnë mjete të inteligjencës artificiale që nuk i përshtaten nevojave të përdoruesve.

The Sun ka shkruar se Zuckerberg ka dhënë intervistë për themeluesin e Youtube, Kane Kallaway, për të diskutuar mbi të ardhmen e AI-së dhe mjetet që po i zhvillon Meta.

“Më duket një ndryshim mjaft i madh kur njerëzit në industrinë e teknologjisë flasin për ndërtimin e AI-së së vërtetë. Është pothuajse sikur po mendojnë se po e krijojnë Zotin ose diçka tjetër. Dhe duket ashtu, por kjo nuk ajo që ne po e bëjmë”, ka deklaruar ai.

Zuckerberg ka potencuar tutje se nëpërmjet syzeve Meta dhe Ray-Ban, teknologjia do të shtyhet përpara, e  syzet holografike tha se do të përfshijnë modelin më të mirë që ekziston.

Këto syze inteligjente, sipas Zuckerbergut, do të mundësojnë që përdoruesi të shohë realitetin në një mënyrë më ndryshe.