Zyrtarja e BE-së kërkon dorëheqjen e Borrellit për shkak të Kosovës

Këshilltarja lokale e Bashkimit Evropian, Kati Schneeberger, e ka kritikuar Përfaqësuesin e Lartë të BE-së për politikë të jashtme, Josep Borrell, për qasjen ndaj Kosovës.

Ajo i është drejtuar Borrellit se po do që ta sanksionojë një shtet nga i cili janë kidnapuar tre policë nga njësitë e Serbisë, por se këtë të fundit e përkëdhel derisa kryen krime jashtë territorit të saj.

Schneeberger ka kërkuar që Borrelli të japë dorëheqje menjëherë.

Ndërsa, ka deklaruar se Evropa duhet të qëndrojë me Kosovën.

“Dorëhiqu para se të bësh më shumë dëme. Ti je një rrezik për demokracinë dhe paqen në Evropë. Na duhen njerëz që e mbrojnë demokracinë tonë, jo që forcojnë autokratët. Mirupafshim Josep”, ka shkruar ajo.