BBC dëshmon në dokumentarin e tyre se në Greqi flitej shqip në vitin 1811 (VIDEO)

BBC përmes një filmi biografik dëshmon se në Greqi flitej shqip ne vitin 1811.

Televizioni BBC ka realizuar një drame filmike për jetën e shkrimtarit të madh anglez Lord Bayron.

Por ajo që na bie në sy më se shumti është se filmi fillon me nje kënge shqipe dhe përcjellesit e Bayron dëgjohen duke folur shqip, përcjell

BBC përmes një filmi biografik dëshmon se në Greqi flitej shqip ne vitin 1811. Televizioni BBC ka realizuar një drame filmike për jetën e shkrimtarit të madh anglez Lord Bayron.

Por ajo që na bie në sy më se shumti është se filmi fillon me nje kënge shqipe dhe përcjellesit e Bayron dëgjohen duke folur shqip.

Shikojeni në vazhdim: