Giorgia Meloni në gjendje jo të mirë shëndetësore

Kryeministrja e Italisë, Giorgia Meloni, nuk ndodhet në gjendje të mirë shëndetësore. Kjo ka bërë që ajo, konferencën vjetore për shtyp, ta shtyjë për datën 4 janar të vitit 2024.

Kjo është bërë e ditur nga bashkëpunëtorët e kryeministres, të cilët kanë sqaruar se Meloni po merr veten pas një problemi “otolit” që e detyron të qëndrojë në shtrat dhe në errësirë.

Meloni ndodhet në këtë gjendje prej dy ditësh dhe shkaku, siç shpjegojnë bashkëpunëtorët e saj, është diagnostikimi me “sindromën otolitike”.

Po sipas bashkëpunëtorëve të saj, gjendja e kryeministres po përmirësohet dhe tashmë ka arritur të ngrihet dhe të flasë në telefon.

Fillimisht u dyshua se ishte simptomë e gripit, por duke vuajtur për disa ditë nga marramendjet dhe të përzierat, ajo u vizitua në shtëpi nga një specialist ORL i cili konstatoi “vertigo beninje paroksizmale pozicionale”, pra problemin me otolitet, i cili paraqet simptoma të ngjashme.

Pavarësisht se gjendja e saj po përmirësohet, Meloni duhet që qëndrojë dhe disa ditë në shtrat si masë paraprake.