Novi Sad, 050613. Reportaza o Deklaraciji o zastiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.Na fotografiji:Nenad Canak predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine. Foto: Vlado Kos / Cropix

Çanak: Cili i shkolluar serb ishte kundër rezolutës për Srebrenicën, le të na tregojë Vuçiqi

Demokracitë më të forta në botë, pothuajse e gjithë BE-ja dhe të gjitha vendet e rajonit (përveç Serbisë) votuan dje në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së për rezolutën për Srebrenicën.

Megjithatë, zyrtarët serbë dhe RS dhe mediat e regjimit po përpiqen pa sukses të krijojnë mendimin se “një e treta e njerëzimit ishte kundër rezolutës” dhe ta paraqesin atë si suksesin e tyre.

Për këto pretendime ka folur mbrëmë si i ftuar në Face TV, politikani serb Nenad Canak.

“Sa është ajo një e treta, le të themi të shkolluar, në planetin tokë. Sa ka pasur kjo një e treta, le të themi, të ketë zgjedhje të lira në krahasim me të tjerët. Nuk kam absolutisht asnjë interes për atë që mendon Rusia, e sunduar nga një diktator. Nuk më intereson se çfarë mendon Koreja e Veriut apo Kina. Kështu nuk mendojnë një miliard e gjysmë kinezë, kështu mendon Komiteti Qendror i Partisë Komuniste. Nuk është ajo çfarë mendojnë njëqind milionë rusë, por Putini dhe budallai i tij fluturojnë”, tha Çanak.

Kujtojmë se pasi Asambleja e Përgjithshme e OKB-së dje miratoi Rezolutën për vendosjen e “Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit të Gjenocidit në Srebrenicë”, 11 korriku tashmë është shënuar në kalendarin zyrtar në faqen e OKB-së. Në kalendarin zyrtar, 11 korriku është shënuar si “Dita Ndërkombëtare e Reflektimit dhe Përkujtimit të Gjenocidit të 1995 në Srebrenicë”.