Gjatë muajit shkurt, Rusia pësoi humbjet mesatare ditore më të mëdha që nga fillimi i luftës në Ukrainë – thotë inteligjenca britanike

Sipas Inteligjencës së Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar, numri mesatar ditor i viktimave ruse (të vrarë dhe të plagosur) në Ukrainë në shkurt 2024 ishte më i larti që nga fillimi i luftës në shkallë të gjerë.

Kjo për faktin se, sipas agjencisë, në muajin shkurt, forcat ruse humbnin mesatarisht 983 njerëz në ditë, shkruajnë mediat e huaja.

Po sipas Inteligjencës Mbrojtëse të Mbretërisë së Bashkuar, Federata Ruse ka të ngjarë të ketë humbur mbi 355,000 ushtarakë të vrarë dhe të plagosur që nga fillimi i pushtimit në shkallë të plotë të Ukrainës.

Sipas këtyre të dhënave, rritja e humbjeve mesatare ditore është pothuajse me siguri për shkak të angazhimit të Rusisë ndaj një “lufte masive”.

Ndryshe, një ditë më parë, Inteligjenca Mbrojtëse e Mbretërisë së Bashkuar vlerësoi se një javë pasi humbi aeroplanin e dytë të zbulimit të radarit me rreze të gjatë A-50U, Rusia ka shumë të ngjarë të ketë ndërprerë fluturimet e këtij aeroplani për të mbështetur operacionet në Ukrainë.

Ndërkohë më herët, ata theksuan se kompleksi ushtarak-industrial i Rusisë nuk është në gjendje të përmbushë plotësisht nevojat e luftës së tij kundër Ukrainës, por do të jetë në gjendje të ruajë epërsinë këtë vit.

Para kësaj, inteligjenca e Mbretërisë së Bashkuar deklaroi se Rusia tani po përpiqet të përfitojë nga fakti se pas humbjes së Avdiivka, forcat ukrainase nuk kanë pozicione mbrojtëse të fortifikuara mirë për t’u rikthyer.