Inteligjenca britanike: Ushtria e Ukrainës ka kaluar vijën e parë të forcave rus

Ministria e Mbrojtjes e Britanisë së Madhe ka njoftuar se në 48 orët e fundit ka pasur operacione domethënëse të ndërmarra nga ushtria ukrainase në lindje dhe në jug.

“Në disa zona, forcat ukrainase kanë bërë proges të dukshëm dhe kanë kaluar vijën e parë të mbrojtjes ruse. Në zona të tjera ka pasur pak progres”, thotë njoftimi i inteligjencës britanike.

“Performanca ruse ka qenë e përzier: Disa njësi kanë kryer manovra të rëndësishme mbrojtëse derisa të tjera janë tërhequr pas, pas raportimeve se ka pasur humbje ndër forcat ruse”.

Inteligjenca britanike përmend se forcat ajrore ruse kanë qenë aktive pazakonshëm në pjesën jugore.