Kokaj iu referohet dy studiuesve për t’i shpjeguar veprimet e Qeverisë: Largimin e dinarit do ta bëjmë në mënyrë të lëmuar

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Jahja Kokaj tha se “dinari famëkeq u largua një herë e përgjithmonë”, ndërsa lavdëroi Qeverinë edhe për mbylljen e komunave paralele serbe në Kosovë.

Largimin e përdorimit të dinarit, Kokaj tha se “do ta bëjmë në mënyrë të lëmuar dhe të përshtatshme”.

Duke folur për veprimet “efikase, qëllimplote dhe të mençura” të Qeverisë, Kokaj zgjedhi t’i parafrazojë dy studiues për të përshkruar se si Ekzekutivi, sipas tij, e determinoi kahjen e dihanimës.

“Unë nuk do ta trajtoj as si ju, as si unë, por këtë dinamikë do ta trajtoja sipas William Bennett ose Alan Taylor, të cilët janë nga Harwardi dhe Cambridgei të cilët thonë që dinamika është një ekuacion diferencial i cili karakterizohet, përveç tjerash, me potencial, dhe potenciali ekzistues brenda atij ekuacioni determinon kahjen e lëvizjes. Me kënaqësi konstatoj që ky potencial i kësaj qeverie ka vepruar në mënyrë aq efikase, aq qëllimplote, aq të mençur sa që për herë të parë u realizuan disa gjëra që s’u realizuan me disa dekada”, tha Kokaj.

Ai tha se nuk është irelevant vendimi për heqjen nga përdorimi i dinarit serb.

“Dinari famëkeq u largua një herë e përgjithmonë. Në historinë e civilizimeve, monedha përcakton përkatësinë shtetërore të atij vendi”, tha Kokaj.