Kosova në vendin e 62 për demokraci, më mirë se të gjithë në Ballkanin Perëndimor

Një raport i “V-Dem Institute”, në bazë në Suedi e ka nxjerrë Kosovën në vendin e 62 për demokraci, duke lënë pas Malin e Zi, Shqipërinë, Bosnje dhe Hercegovinën si dhe Serbinë.

Për këtë ka shkruar kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, i cili të hënën në platformën “X”, tha se progresi demokratik i Kosovës vazhdon të rritet.

“Progresi ynë demokratik vazhdon të njihet ndërkombëtarisht! Raporti i vitit 2024 nga “V-Dem Institute me bazë në Suedi e ka vendosur Kosovën në një pozitë të përmirësuar dhe e ka theksuar si një nga demokracitë e pakta që ka shënuar përmirësim në nivel global. Kosova është  62 renditet më lart se të gjithë vendet e Ballkanit Perëndimor”, ka shkruar Kurti. /Gazeta Express