Kroacia heq nga tregu biskotat e prodhuara në Serbi, përmbajnë përbërës kancerogjen

Sistemi Evropian i Paralajmërimit të Shpejtë në Tregtinë Ushqimore (RASFF) ka njoftuar se një përbërës kancerogjen është gjetur në një produkt ushqimor të prodhuar Serbi.

Bëhet fjalë për biskota dhe për fat lënda e dëmshme është konstatuar nga kontrolli në kufi, ndaj kamioni i është kthyer dërguesit, raporton N1.

Theksojmë se substanca është një ngjyrosje ushqimore e bazuar në dioksid titani, i njohur më mirë si E171, i cili është ndaluar në Bashkimin Evropian që nga gushti i vitit të kaluar.

Komisioni Evropian vendosi për këtë sepse dioksidi i titanit në trup mund të shkaktojë gjenotoksicitet, dëmtim të ADN-së dhe potencialisht kancer.

Produkti nuk shpërndahet në tregjet e tjera brenda Unionit, përveç në gjuhën kroate