Nderohet Hasan Prishtina! Përurohet në Elbasan memoriali për atdhetarin që kontribuoi për arsimin

Për Elbasanin ky 7 Mars nuk kujton vetëm Ditën e Mësuesit, por edhe vitin jubile të 115 vjetorit të çeljes së Shkollës Normale.

Për të nderuar këto dy data shumë të rëndësishme Fondacioni Hasan Prishtina i dhuroi shkollës Normalet të Elbasanit memorialin e Hasan Prishtinës i cili 115 vite më parë dhuroi të gjithë pasurinë e tij për të shkolluar në këtë Normale plot 70 djem të cilët më pas do të përçonin Gjuhën Shqipe në të gjitha trojet shqiptare.

Pasardhës të patriotëve të asaj kohe, të pranishëm në këtë ceremoni dhanë mesazhin e plotësimit të amanetit të paraardhësve të tyre, amanet i cili kërkon bashkimin e shqiptarëve dhe një arsim gjithnjë e më shumë pranë standardeve të BE.
Në këtë ditë të rëndësishme për Normalen e Elbasanit morën pjesë normalistë dhe shumë vizitorë nga Kosova e Maqedonia të cilët vizituan Muzeun dhe u njohën me historinë e Normales.