Një restorant sjell 100 punëtorë nga Bangladeshi në Obiliq

Besart Istrefi thotë se po përballet prej muajsh me mungesë të punëtorëve, prandaj i duhet të angazhohet ai për t’i shërbyer klientëve. Liberalizimi i vizave dhe mundësia e largimit të qytetarëve nga Kosova ka ngjallur pasiguri tek ai.

Kafet po i përgatitë për klientët. Këtë punë po e kryen vetë pronari i këtij restoranti që ndodhet në Obiliq.

Prandaj, Istrefi e ka menduar një zgjidhje, do të sjell punëtorë nga Azia.

Ai bëri të ditur se trajtimi jo duhur i punëtorëve gjatë viteve të kaluara ka bërë që këto veprimtari të përballen me këtë situatë.

VIDEO KËTU

Mobilizim të ngjashëm për të gjetur punëtorët kanë edhe biznese të tjera.

Kështu thotë, kryetari i Odës së Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës, Hysen Sogojeva.

E për çështjen e vizave për shtetasit e huaj ministria e Punëve të Jashtme ka krijuar një email të veçantë.

Në po këtë adresë T7 dërgoi pyetje për të kuptuar se sa është numri i atyre që kanë aplikuar mirëpo nga ky institucion nuk kanë kthyer përgjigje.