Restaurohet kulla shekullore në Lufaj të Mirditës

Në Lufaj të Mirditës ështe restauruar kulla shekullore nga shoqata astriake “Albania Austria Partnerschaft – Marianne Graf” që pritet të rikthehet në një atraksion turstik.

Pasi uji u pompua nga një thellësi 260 metra në pllajë (Projekti: Uji është Jetë) dhe furnizimi me energji elektrike u rinovua dhe u forcua, ne punuam së bashku me familjen pronare për të ruajtur pasurinë e vlefshme kulturore të një kulle shekullore në Lufaj.

dhe me shumë dashuri të pajisur deri në detajet më të vogla. Pas vitesh restaurimi dhe rinovimi që konsumon energji, Kulla shkëlqen në lavdinë e saj të mëparshme dhe tani mund të strehojë grupe turistësh/vizitorë.

Misioni i saj është të rigjallërojë Trangën e bukur, të jetë model për ruajtjen e kullave të gurta në Mirditë, për të ngritur krenarinë dhe nderin e familjeve autoktone dhe të sjellë mundësi të vogla jetese për fermerët e vegjël përreth. Inaugurimi u bë më 1 maj 2024 në prani të operatorëve turistikë, guidave, autoriteteve lokale dhe qendrore.