Rrëzimi i avionit në Kolumbi: Mamaja u tha fëmijëve ta linin atë dhe të shpëtonin veten e tyre

Nëna e katër fëmijëve të shpëtuar pas 40 ditësh në xhunglën e Amazonës ishte gjallë për katër ditë pasi avioni i tyre u rrëzua.

Magdalena Mucutuy u tha fëmijëve të saj që të largoheshin dhe të gjenin ndihmë ndërsa ajo ishte shtrirë duke vdekur.

Duke folur për gazetarët, babai i fëmijëve, Manuel Ranoque, tha se vajza e tij e madhe i tha atij që nëna e tyre i kërkoi të “dalin” dhe të shpëtonin veten.

Vëllezërit e motrat, të moshës 13, nëntë, pesë dhe një vjeç, u shpëtuan dhe u nxorën me avion nga xhungla të premten.

Ata u transferuan në një spital ushtarak në kryeqytetin e vendit Bogota.

“E vetmja gjë që [13-vjeçarja Lesly] ka sqaruar për mua është se, në fakt, nëna e saj ishte gjallë për katër ditë,” u tha Ranoque gazetarëve jashtë spitalit.

“Para se ajo të vdiste, nëna e tyre u tha atyre diçka të tillë si: ‘Ju djema largohuni nga këtu. Ju djema do të shihni llojin e burrit që është babai juaj dhe ai do t’ju tregojë të njëjtën dashuri të madhe që kam treguar unë. ju”, tha ai.

Detaje janë shfaqur për kohën e fëmijëve në xhungël dhe shpëtimin e tyre të mrekullueshëm – duke përfshirë gjërat e para që fëmijët thanë kur u gjetën.

Punonjësi i shpëtimit Nicolas Ordonez Gomes kujtoi momentin kur zbuluan fëmijët.

“Vajza e madhe, Lesly, me të voglin në krahë, vrapoi drejt meje. Lesly tha: “U