Shtëpia e Bardhë mbron planet e Bidenit për të fjetur më shumë, duke thënë se ai “po arrin një ekuilibër”

Shtëpia e Bardhë mbrojti komentet e fundit të presidentit amerikan Joe Biden për programin e tij, duke argumentuar se ai po përpiqet të arrijë një ekuilibër.

CNN raportoi më parë se Bideni u tha guvernatorëve demokratë gjatë një takimi në Shtëpinë e Bardhë këtë javë se pjesë e planit të tij në vazhdim është të flejë më shumë dhe të ndalojë planifikimin e ngjarjeve pas orës 20:00.

“Ai gjithashtu e njeh rëndësinë e arritjes së një ekuilibri dhe të kujdesit për veten ashtu siç duhet të bëjmë të gjithë ne. Ne jemi të gjithë njerëz; edhe presidenti është njeri. Ai e ndau atë pikëpamje me guvernatorët dhe u përpoq të bënte shumë në drejtimin e debatit”, u tha gazetarëve të premten sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Karine Jean-Pierre.

Ajo kështu u shpreh përpara se të kthehej në të dhënat e presidentit për një sërë çështjesh, raporton CNN.

Komenti i Bidenit për guvernatorët, erdhi ndërsa ai u përpoq të qetësonte aleatët pas ndalimit të performancës së tij të debatit javën e kaluar.

Një ndihmës i fushatës së Bidenit argumentoi se, si dhe duke bërë përgatitjen e debatit në javën pas dy udhëtimeve të tij në Evropë, presidenti ishte i angazhuar në orë pune zyrtare përveç atyre të punës në fushatë.

“Ai tha se e kuptonte arritjen e ekuilibrit të duhur”, tha Jean-Pierre, kur u pyet nëse do të ketë një ndryshim në të ardhmen.

“Ai është njeri, ashtu si ne të gjithë, por është një punë 24/7. Janë 365 ditë në javë që nuk ndryshojnë”, shtoi ajo.

Mes pyetjeve në lidhje me orarin e presidentit, fushata e Bidenit njoftoi atë që e quajti një “orar agresiv udhëtimi” në korrik që përfshin vizitat e shteteve të fushëbetejës.